Clubul Sportiv „Făerag”  a fost înființat în anul 2007, cu deviza asumată: „Mișcarea este viață !” Principiul moral care ne conduce este acela de a înapoia societații atât cât putem, membrii clubului participând ca voluntari la evenimentele create. „Făerag”este sinonim cu pârâu iute de munte, drept pentru care activitatea noastră este îndreptată preponderent spre tineri.

Dezvoltăm evenimente în mai multe domenii iar tiparul este în general cel al sportului pentru toți. Copii si adulți, participanți și initiați prin evenimentele clubului, se regăsesc ulterior în evenimente cu nivel sporit de importanță.

Suntem motivați de promovarea localității și a regiunii unde trăim, astfel că organizăm competiții de ciclism cu participare internațională: „Turul Municipiului Deva”, ,,Turul Ciclist al Hunedoarei”, „Trofeul Comitatului Hunedoara”, „Coroana Cetății”,  ,,Marathonul Toamnei”.

Clubul, in parteneriat cu Federatia Romana de Ciclism a organizat „Campionatele Naționale de Șosea 2016-Castrum Deva”, „Campionatele Balcanice de Ciclism Șosea, pentru Cadeți și Juniori 2017”si mai multe etape ale cupelor nationale de ciclism.

In parteneriat cu Asociatia Judeteana de Ciclism, al carei membru fondator este, organizam campionate judetene de ciclism, pentru seniori, junior si copii.

La competitiile de ciclism clubul este reprezentat de ,,Faerag Cycling Team”, echipa compusa din seniori, juniori, copii, care au cucerit titluri de campion sau cupe nationale.

Mulțumim aici partenerilor, sponsorilor, colaboratorilor, voluntarilor

Președintele Clubului Sportiv „Făerag” este Ioan Omota.

tel: 0722 928 538,

e-mail : ioanomota@yahoo.com