Principiul moral care ne conduce este acela de a înapoia societații atât cât putem, membrii clubului participând ca voluntari la evenimentele create. „Făerag”este sinonim cu pârâu iute de munte, drept pentru care activitatea noastră este îndreptată preponderent spre tineri.

Dezvoltăm evenimente în mai multe domenii iar tiparul este în general cel al sportului pentru toți. Copii si adulți, participanți și initiați prin evenimentele clubului, se regăsesc ulterior în evenimente cu nivel sporit de importanță.

Suntem motivați de promovarea localității și a regiunii unde trăim, astfel că organizăm începând cu anul 2013, anual, două competiții de ciclism cu participare internațională, șosea: „Turul Municipiului Deva” respectiv MTB: „Trofeul Comitatului Hunedoara”. În organizarea clubului s-au desfășurat „Campionatele Naționale de Șosea 2016-Castrum Deva”. În același an palmaresul clubului a fost îmbogățit prin 5 titluri de campion national la amatori, șosea și XCM, câte un loc 2 și 3 la șosea. Anul 2017 a fost cel al pătrunderii între organizatorii de competiții internaționale prin „Campionatele Balcanice de Ciclism Șosea, pentru Cadeți și Juniori 2017”, am promovat o nouă competiție „Coroana Cetății” XCO, iar competiția de XCM a devenit „Trofeul Comitatului Hunedoara-Cupa României XCM 2017”.

În anul 2018 vom organiza la Deva „Turul Municipiului Deva-Cupa României de Ciclism Șosea 2018” , „Trofeul Comitatului Hunedoara-Cupa României 2018” XCM și „Coroana Cetății” XCO.

Mulțumim aici partenerilor, sponsorilor, colaboratorilor, voluntarilor.

PENTRU COPIII CARE IUBESC CICLISMUL, CLUBUL SPORTIV „FĂERAG” OFERĂ POSIBILIATEA PRACTICĂRII ACESTUI SPORT ÎN MOD ORGANIZAT ȘI PERFORMANT.

Președintele Clubului Sportiv „Făerag” este Ioan Omota.

Tel: 0722 928 538,
E-mail : ioanomota@yahoo.com